En katt med en mössa och en gubbe med hatt

Jag försökte jaga ikapp ledigheten igår efter jobbet vilket resulterade i ett möte med Unni. Både för att hon är trevlig och snäll men också för att hon snart ska åka tillbaka till den svenska kristendomens mecka, Jönköping. En plats hon kallar för hem. Inte direkt av religiösa skäl utan mer för sin utbildnings skull. Hu va jag kommer sakna henne. Vi spatserade iallafall med glada steg till seriegalleriet på söder där Sven Nordqvist ställde ut sina signerade verk. För en sagofantast och konstvetare som mig var detta helt fantastiskt. Alla ens bästa sagor i små konstverk!!

20121125-104447.jpg
Man fick köpbegär och ville köpa alla tavlor och tapetsera väggarna med.

20121125-104847.jpg

20121125-104918.jpg

20121125-104944.jpg
Det slog mig att Mattias och mitt förhållande kanske är lite som Pettson och Findus. Jag är den tokiga och energiska katten som vill fira födelsedag och äta pannkakstårta jämt, och Mattias är den kloka, lugna och trygga gubben som älskar Findus så mycket att han leende ställer upp på alla galna upptåg. Denna bild berättar den nakna sanningen om hur det är varje kväll vi går och lägger oss. Haha!

20121125-105350.jpg
Sven Nordqvist var där han med, men den spaningen slog oss först efter att vi gått därifrån. Mest för att likheten med Pettson var svår att ta miste på. Vi dränkte våra Gud-vad-vi-precis-missade-ett-tillfälle-att-prata-med-någon-vi-ser-upp-till-sorger med wienerbröd och kaffe. Livet är rätt bra ändå.

20121125-110103.jpg

Annonser

Om Jonna Svensdotter

Arkivarie till yrket, mamma till Vera, fru till Mattias och numera Lysekilsbo.
Det här inlägget postades i Familj & Vänner, Ur telefonen, Utflykt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En katt med en mössa och en gubbe med hatt

  1. Linnéa skriver:

    åh, älskar sven nordqvist illustrationer!

  2. Vad härligt! Jag gillar verkligen Pettson och Findus 🙂

  3. Jill skriver:

    NK har ett Pettson och Findus firar jul fönster, pippi, elsa beskow och barnen i bullerbyn. Jesper var helt betagen av alla detaljer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s